Türk Dünyası Riyad Alışveriş Merkezi açıldı

Coca-Cola İçecek'in Bakü fabrikasını ziyaret eden Çağlayan, piyasaya yeni sürülecek "Fanta Düşeş" içeceğinin üretimini başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAKÜ- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de "Türk Dünyası Riyad Alışveriş Merkezi"nin açılışını yaptı ve "Bakü, Coca-Cola","DHT Holding" ile "AZERSUN" firmalarını ziyaret etti. 

"Türk Dünyası Riyad Alışveriş Merkezi"nin resmi açılış törenine katılan Çağlayan, merkezde bulunan mağazaları ziyaret etti. 

Çağlayan, ziyaret sırasında açılış törenlerine katılan vatandaşlarla sohbet ederek, onlara, Türkiye'den selam getirdiğini, Azerbaycan'ın selamlarını da Türkiye'ye ileteceğini söyledi.

Azerbaycan'da en büyük Türk yatırımlarından biri olan Coca-Cola İçecek'in Bakü fabrikasını ziyaret eden Çağlayan, burada, piyasaya yeni sürülecek "Fanta Düşeş" içeceğinin üretimini başlattı. 

Coca-Cola'nın CEO'su Muhtar Kent'in başarılı bir yönetici olduğunu ifade Çağlayan, "Muhtar Kent gibi kardeşlerimiz, Türkiye'nin dünyadaki daimi temsilcileridirler" diye konuştu.

DHT Holding bünyesinde faaliyet gösteren Azerbaycan'ın en büyük demir-çelik fabrikasını da ziyaret eden Çağlayan, DHT Holding yönetim kurulu başkanı Dagıstan Turanlı'dan Holding'in Azerbaycan'daki faaliyetleri konusunda bilgi aldı. Turanlı, fabrikada 950 kişiyi istihdam ettiklerini ifade ederek, 450 milyon dolar ciro hedeflediklerini söyledi. Çağlayan, daha sonra  AZERSUN Holding'i ziyaret etti ve şirket sahibi Abdulbari Güzel ile bir süre sohbet etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir