Türk sanatçıları Berlin'e çıkarma yaptı

60. Berlin Film Festivali Berlinale çerçevesinde "Berlin'de Türk Sineması" gecesi düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 60. Berlin Film Festivali Berlinale çerçevesinde, Türk sinemasını tanıtmak amacıyla "Berlin'de Türk Sineması" gecesi düzenlendi.

Potsdamer Platz meydanındaki "Spielcasino" adlı oyun salonunda düzenlenen geceye, bazı oyuncu ve yönetmenlerin yanı sıra Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, çok sayıda büyükelçilik ve başkonsolosluk görevlisiyle Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Berlin Eyalet Meclisi üyesi Bilkay Öney katıldı.

Büyükelçi Acet, Türklerin ve Türk sinemasının Berlin'i zenginleştirdiğini belirterek, Berlinale'nin, Türk sinemasının geldiği yeri göstermesi açısından büyük bir imkan olduğunu söyledi.

Türk sanatçıların Berlinale vesilesiyle Berlin'e çıkarma yaptığını ifade eden Acet, festivale katılan Türk filmlerinin de çok iyi bir temsil görevi yaptığını kaydetti.

Acet, ayrıca Almanya'da yaşayan Türklerin uyum sorunu olmadığını, bazı istisnaların abartıldığını, büyük çoğunluğun Alman toplumuna iyi bir şekilde uyum sağladığını ifade etti.

Geceye katılan yönetmen Ezel Akay da Berlinale'nin en fazla önemsediği festivallerden biri olduğunu belirterek, Berlin'de de hiç yabancılık çekmediğini ve kendisini Türkiye'deymiş gibi hissettiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ankara Sinema Derneği tarafından düzenlenen gece için, Kavaklıdere, Efes, Oğlak Yayınları, Kalan müzik şirketi ve Kurukahveci Mehmet Efendi de sponsorluk yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir