Türkiye Finans'a 75 milyon dolarlık murabaha kredisi

Türkiye Finans, Bank Islam Brunei Darussalam'dan 75 milyon dolarlık murabaha kredisi aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Finans, Bank Islam Brunei Darussalam ile 5 yıl vadeli 75 milyon dolarlık yeni murabaha kredisi ile 2011 yılı içinde yurt dışından toplam 800 milyon dolar değerinde kredi sağlamış oldu. Alınan yeni murabaha kredisinin öncelikli olarak KOBİ'lerin kullanımına sunulacağı bildirildi.

Türkiye Finans'tan yapılan açıklamada, daha önce Citibank liderliğindeki uluslararası 20 bankadan oluşan konsorsiyum ile Mart ayında 300 milyon dolarlık murabaha sendikasyon kredisi imzalandığı, Ekim ayında da İslam Kalkınma Bankası ile yapılan 2 yılı geri ödemesiz toplam 5 yıl vadeli 75 milyon dolarlık proje finansman kredi sözleşmesiyle katılım bankaları arasındaki "en uzun vadeli" krediye imza atıldığı hatırlatıldı.

Murabaha kredisi imza töreninde görüşlerini dile getiren Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Bank Islam Brunei Darussalam ile imzaladıkları 75 milyon dolarlık murabaha kredisinin bu yıl içinde imzaladıkları üçüncü uluslararası kredi anlaşması olduğunu, aldıkları yeni murabaha kredisini üretim ve kurumsal finansman desteğine ihtiyaç duyan KOBİ'lere uygun maliyet ve şartlarda kullandıracaklarını ifade etti.

Bank Islam Brunei Darussalam Üst Yöneticisi (CEO) Javed Ahmad ise Türkiye Finans ile imzaladıkları murabaha kredisinin Türk piyasalarına duydukları güvenin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir