Türkiye gerekli katkıyı yapacak

Dışişleri Bakanlığı, "Libya halkının selametini gözeten bir anlayışla uygulanmasını teminen gerekli ve uygun gördüğü ulusal katkıları getirecektir" açıklamasında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler’in son uyarısına rağmen Kaddafi yönetiminin geri adım atmaması üzerine Libya'ya başlattığı askeri müdahale ilişkin olarak, “Türkiye, 1970 ve 1973 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararlarının Libya halkının selametini gözeten bir anlayışla uygulanmasını teminen gerekli ve uygun gördüğü ulusal katkıları getirecektir” açıklamasında bulundu.

Libya'daki Muammer Kaddafi yönetimine karşı uluslararası koalisyonun bu ülkede başlattığı operasyonlar kapsamında ilk ateş açıldı. Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin olarak yapılan yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague’nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu arayarak Paris’te bugün yapılan toplantı hakkında bilgi verdiği ifade edildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Sayın Bakanımız Bakan Davutoğlu’nun Türkiye’nin en başından itibaren Libya’daki sivil halka yönelik saldırılar karşısında gösterilecek tepkinin ve takınılacak tavrın uluslararası meşruiyet zemininde bölgesel katılım ve destek sağlanarak gerçekleştirilmesini istediğini, temel amacın sivil halka yönelik şiddetin önlenmesi ve sivil can kayıplarının durdurulması olması gerektiğini, 1970 ve 1973 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararlarının temel felsefesinin de bu çizgide kaldığını vurgulamış; 1970 ve 1973 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararlarının Libya’nın toprak bütünlüğünü güvence altına alacak ve kardeş Libya halkının huzur, güvenlik ve esenliğini temin edecek şekilde uygulanmasına atfettiğimiz önemi esasen açıklamış olduğumuzu hatırlatmıştır.

Türkiye, 1970 ve 1973 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararlarının ebediyete kadar dost kalacağımız kardeş Libya halkının selametini gözeten bir anlayışla uygulanmasını teminen gerekli ve uygun gördüğü ulusal katkılarını getirecektir. Bu doğrultuda gerekli hazırlık ve çalışmalar sivil ve asker makamlarımızla birlikte eşgüdüm içinde yürütülmektedir.”

Bu konularda ilginizi çekebilir