Türkiye-Ürdün uçuşları 14'e çıkıyor

İki ülke arasında ilişkiler artırılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye ile Ürdün arasında yapılan müzakereler sonucunda İstanbul-Amman arasındaki karşılıklı sefer sayısının haftada 5'ten 14'e çıkarılmasına ve Ankara-Amman hattında haftada 7 karşılıklı sefer başlatılmasına karar verildiğini bildirdi.

SHGM'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve Ürdün arasındaki "İkili Hava Ulaştırma Anlaşması"nın yeniden düzenlenmesi amacıyla iki ülkenin sivil havacılık otoritelerinin, 20-21 Ağustos 2008 tarihlerinde bir araya geldiği belirtildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ile Ürdün Sivil Havacılık Genel Müdürü Kaptan Suleiman Obeidat başkanlığında gerçekleştirilen görüşmelerde, Türkiye ile Ürdün arasındaki uçuşların karşılıklı olarak arttırılması konusunda anlaşma sağlandığı kaydedilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Müzakereler sonunda imzalanan anlaşmaya göre, İstanbul-Amman arasındaki seferlerin haftada 5 frekanstan 14 frekansa çıkarılmasının yanı sıra Ankara-Amman hattında da 7 frekans sefer başlatılmasına karar verildi.

İmzalanan anlaşmaya göre ayrıca, iki ülke arasında belirlenen noktalarda kargo konusunda taraflar, istediği kadar şirket tayin edebilecekler ve tayin edilen bu şirketler de frekans ve kapasite kısıtlaması olmaksızın tarifeli kargo seferleri yapabilecekler.

Anlaşmaya, 'Havacılık Emniyeti, Havacılık Güvenliği, Kod Paylaşım Düzenlemeleri ve Adil Rekabet' gibi konularda iki ülke arasında işbirliği yapılmasına olanak sağlayan yeni maddeler de eklendi.

Taraflar ayrıca eğitim, havaalanı, yer hizmetleri, uçak bakım ve sivil havacılıkla ilgili diğer teknik konularda yakın işbirliği de yapacak."