Türkiye'deki sağlık sistemini taklit etti

Sanofi-Aventis Türkiye Ülke Başkanı Guillaume, Obama'nın Türkiye sistemini taklit ettiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sanofi-Aventis Türkiye Ülke Başkanı Olivier Guillaume, "Dışarıdan bakarsanız Obama'nın Türkiye'nin sağlık sistemini taklit ettiğini görebilirsiniz" dedi.

Sanofi-Aventis Türkiye Ülke Başkanı Olivier Guillaume, yürüttükleri çalışmalar ve Türkiye'deki sağlık sistemine ilişkin düşünceleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Sanofi-Aventis'in dünya çapında lider bir sağlık kuruluşu olduğunu belirten Guillaume, Türkiye pazarında da aynı konumda bulunduğunu söyledi. İş faaliyetlerinin 3 ana temel üzerinden ilerlediğini belirten Guillaume, "Birincisi inovasyon, özellikle onkoloji ve diyabet alanlarında. Zentiva ile beraber ikinci dayanağımız jenerik, eşdeğer ilaçlar ve Sanofi Pasteur'dan gelen aşı gücümüz. Bütün bu aktivitelerimizin yanında üretim. Üretim alanında çok güçlü bir konumdayız" diye konuştu.

Türkiye'deki sağlık sistemine ilişkin soru üzerine Guillaume, "Dünya çapında bakıldığında Türkiye'deki reformlar çok önemli ve iyiye gidiyor. Türkiye'deki hastaların yüzde 95'inin kapsanıyor olması büyük bir özellik. Dışarıdan bakarsanız Obama'nın Türkiye sistemini taklit ettiğini görebilirsiniz" diye konuştu.

Bir soru üzerine, Türkiye ve ABD sağlık sistemini karşılaştıran Guillaume, Amerika'da şu anda 50 milyon Amerikalının sağlık sisteminin dışında kaldığını, ülkede özel sağlık sigorta sistemi olduğu için birçok Amerikan vatandaşının bu sistemden faydalanamadığını, Türkiye'deki sistemin Amerikan sisteminden şu an için çok daha ileride olduğunu anlattı.

Karekod uygulamasına ilişkin soru üzerine Guillaume, bu sistemi desteklediklerini ancak zamanlamayla ilgili bir endişeleri bulunduğunu söyledi. Guillaume, "Bu da sistemin hayata geçirilmesi konusunda sürenin daraltılması. İlaç üretmek, kutulamak, ambalajlamak çok kısa sürede olabilecek bir şey değil. Bunun dışında tamamen sistemin arkasındayız. Sistemin uygulanması çok fayda sağlayacak" dedi.

Sanofi-Aventis dünya çapında 105 bin çalışanı ile 110 ülkede faaliyet gösteriyor. Mart 2009 itibariyle Sanofi-Aventis Avrupa Türkiye'de Zentiva N.V'yi satın aldı. Bu birleşmeyle beraber Zentiva Sanofi-Aventis Grubu'nun eşdeğer ilaç kuruluşu olarak faaliyetlerine devam ediyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir