Türkiye'den afet sonrası Makedonya'ya yardım

Makedonya'nın başkenti Üsküp ve çevresinde meydana gelen sel felaketi sonrasında aileler için 5 bin koli yardım malzemesi Makedonya'ya gönderildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vakıflar Genel Müdürlüğünce, Makedonya'nın başkenti Üsküp ve çevresinde meydana gelen sel felaketi sonrasında aileler için 4 bin koli kuru gıda, bin koli temel temizlik ve yardım malzemesi Makedonya'ya gönderildi. 

Üsküp ve çevresinde 7-8 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinde birçok bölge sular altında kalırken, Üsküp ve ülkenin kuzeybatısındaki Kalkandelen'de etkili olan selde 22 kişi hayatını kaybetti. 

Vakıflar Genel Müdürlüğünce sel felaketi ile mücadele eden Makedonya'ya yardım gönderilmesi kararlaştırıldı.

Bu kapsamda, selden etkilenen ailelere dağıtılmak üzere içerisinde dayanıklı temel gıda maddelerinin olduğu her biri 21,5 kilogram ağırlığında olan 4 bin koli kuru gıda paketi ile temel temizlik ve yardım malzemelerinin yer aldığı bin koli, 12 Ağustos'ta Makedonya'ya gönderildi. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü, sadece Türkiye değil, yurt dışında kalan ancak zamanında Osmanlı coğrafyasında kurulan vakıflar adına restorasyon ve hayır hizmetleri gerçekleştiriyor.