Uber Yunanistan'da faaliyetlerini durdurdu

Türkiye'de de tartışma yarata Uber, taksicilik sektöründe denetimlerin sıkılaştırılmasını öngören yasanın parlamentoda onaylanmasının ardından Yunanistan'daki faaliyetlerini durdurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uber, taksicilik sektöründe denetimlerin sıkılaştırılmasını öngören yasanın parlamentoda onaylanmasının ardından Yunanistan'daki faaliyetlerini durdurdu.

Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok yerinde tartışma yaratan taksi uygulaması Uber, Yunanistan'daki faaliyetlerini askıya aldığını açıkladı.

Karar, taksicilik sektöründe denetimlerin sıkılaştırılmasını öngören yasanın parlamentoda onaylanmasının ardından geldi.

Uber'den yapılan açıklamada, "Yeni düzenlemeleri incelememiz ve bundan sonra nasıl faaliyet yürüteceğimizi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu süreçte uygun bir çözüm bulana kadar gelecek salı gününden itibaren Atina'daki faaliyetlerimizi askıya alıyoruz" denildi.

Uber sürücülerinden protesto

Öte yandan kararı protesto eden Uber sürücüleri araçlarıyla Yunanistan Ulaştırma Bakanlığı önünde toplandı. Yaklaşık 300 gösterici kararın geri çekilmesini istedi. Gösteri sırasında yaşanan küçük çaplı gerginlikler polisin devreye girmesiyle büyümeden sona erdi.

Geçtiğimiz ay Atina'da taksi şoförleri tarafından Uber karşıtı bir gösteri düzenlenmiş, şirketin faaliyetlerinin Yunanistan'da durdurulması istenmişti.

Uber'in Atina'da lisanslı sürücülerin çalıştığı UberX ve taksicilerin çalıştığı UberTAXI olmak üzere iki uygulaması bulunuyor. 2015'ten bu yana Atina'da faaliyet yürüten UberX'in 450 binden fazla kullanıcısı var.

Uber, Avrupa ve ABD'nin de başını ağrıtıyorUber, Avrupa ve ABD'nin de başını ağrıtıyor

 

Bu konularda ilginizi çekebilir