UBS, Türk bankaları için fiyat hedeflerini yükseltti

UBS, Türk bankaları için 2010 ve 2011 dönemi kredi büyümesi tahminlerini yüzde 20'den yüzde 26'ya çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- UBS, makro ekonomik ortamın Türk bankacılık sektörü için oldukça destekleyici olmaya devam ettiğini ve bankalar için risklerin geçmişe göre gerilediğini bildirdi.

Bankacılık sisteminde kredi büyümesinin yıl başından bu yana yüzde 27 arttığını, varlık kalitesinin ilerleme gösterdiğini belirten UBS, bu ortamda Türk bankaları için 2010 ve 2011 dönemi kredi büyümesi tahminlerini yüzde 20'den yüzde 26'ya çıkardıklarını vurguladı.

Türk bankacıık sistemi için çok pozitif olduklarını belirten UBS, iyileşen ortamı dikkate alarak Türk bankaları için tahminlerini ve fiyat hedeflerini yükselttiklerini bildirdi. UBS, Akbank İş Bankası'nın Türk bankacılık sistemindeki en güçlü sermaye ve likidite pozisyonuna sahip bankalar olarak en tercih ettikleri bankalar arasıda üst sırada yer almaya devam ettiklerini vurguladı.

UBS'in Akbank için fiyat hedefini 9.50 TL'den 10.00 TL'ye, İş Bankası C için 6.10 TL'den 6.40 TL'ye, Garanti Bankası için 7.50 TL'den 8.00 TL'ye ve Yapı Kredi için 4.50 TL'den 4.90 TL'ye çıkardı. Akbank ve İş Bankası C için tavsiyesi 'AL', Garanti ve YKB için ise 'Nötr'.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir