Uçak kaçıran Türk korsan yakalandı

Ekim 2006'da Tiran'dan İstanbul'a gitmekte olan bir Türk yolcu uçağını kaçıran korsan, Almanya'da bir trende yakalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BERLİN - Uluslararası tutuklama emri ile aranan Türk hava korsanı, Almanya'nın kuzeyindeki Schleswig-Holstein eyaletinde bir trende yakalandı.
Bad Bramstedt polisi, bugün yaptığı açıklamada, Ekim 2006'da Arnavutluk'un başkenti Tiran'dan İstanbul'a gitmekte olan bir Türk yolcu uçağını kaçıran 31 yaşındaki kişinin trende yapılan bir polis kontrolü sırasında fark edildiği ve bu kişinin polislere sadece İtalya'da geçerli olan bir belge gösterdiği belirtildi.
Bunun üzerine polisin, bu kişinin yasa dışı yollardan Almanya'ya geldiğinden şüphelendiği ve yapılan araştırmalar neticesinde hakkında uluslararası tutuklama emri bulunduğunun tespit edildiği kaydedildi.
Bu kişinin, suç işlediği Arnavutluk'a gönderilmesi yönünde alınacak mahkeme kararına kadar cezaevinde tutuklu kalacağı ifade edildi.
Türk makamları tarafından Türkiye'de asker kaçağı olarak arandığı belirtilen kişinin, Ekim 2006'da bu nedenle, içinde 113 yolcu bulunan Boeing-737 tipi uçağı kaçırarak İtalya'nın Brindisi kentine götürdüğü, burada güvenlik güçlerine teslim olarak Arnavutluk'tan iltica talebinde bulunduğu hatırlatıldı.
Olaydan sonra izini kaybettiren kişinin bu nedenle uluslararası tutuklama emri ile arandığı bildirildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir