Uçak otelin üzerine düştü: En az 116 ölü!

Endonezya'nın Medan kentine hava kuvvetlerine ait bir nakliye uçağının düşmesi sonucu en az 116 kişi hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Endonezya hava kuvvetlerine ait bir nakliye uçağının Kuzey Sumatra eyaletinin başkenti Medan'da şehir merkezine düşmesi sonucu ölü sayısının 116'ya yükseldiği bildirildi. 

Endonezya Hava Kuvvetleri, 12 mürettebat ve 101 yolcu taşıyan Hercules C-130 tipi uçaktan kurtulan olmadığını belirtti. Uçak, Endonezya'nın en büyük üçüncü kenti Medan'daki bir mahalleye düşmüştü. Uçağın düştüğü yerde bulunan üç kişinin de hayatını kaybetti.

20-011.jpg

Enkazdan 50 ceset çıkarıldı

Endonezya'nın TV One kanalına konuşan yetkililer, C-130 Herkül tipi askeri nakliye uçağının Medan'daki Soewondo Hava Kuvvetleri Üssü'nden hareket ettikten kısa süre sonra şehir merkezine düşmesinin ardından enkazdan 50 cesedin çıkarıldığını belirtti. 

Endonezya Arama-Kurtarma Ajansı Başkanı Henry Bambang Soelistyo yaptığı açıklamada, uçağın düşme nedenini henüz bilemediklerini söylerken, " Uçakta 12 mürettebat vardı. Uçağın enkazından 12 mürettebatın da cesedine ulaşıldı. Kurtarma ekibindeki arkadaşlarımız enkaz yerinde titizlikle çalışmalara devam ediyor." dedi. 

AFP'nin haberine göre rutin uçuşta olan C-130 tipi nakliye uçağı 12 mürettabatıyla askeri personel ile ailelerinden oluşan 101 yolcu taşıyordu. 

Ordu sözcüsü Fuad Basya, yaptığı açıklamada, en az 12 mürettebatın bulunduğu uçağın düşme nedeninin henüz bilinmediğini, Endonezya Genelkurmay Başkanı Moeldoko'nun kazayla ilgili soruşturma açılmasını istediğini açıklamıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir