Uçaklar ilkokulu vurdu: 13 ölü

Suriye'de Esad yönetimine bağlı savaş uçaklarının Saad el-Ensari İlkokulu’nu hedef aldığı saldırıda 3’ü çocuk 13 sivil yaşamını yitirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esad yönetimine bağlı savaş uçaklarının Halep'teki Saad el-Ensari İlkokulu’nu hedef aldığı saldırıda 3’ü çocuk, 3’ü öğretmen 13 sivil öldü.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'na bağlı (SMDK) Halep Eğitim ve Öğretim Müdürlüğü, saldırılarda okul ve sivil yerleşim birimlerinin hedef alınması nedeniyle okullara bir hafta ara verildiğini duyurdu.

Rejim güçlerinin kentin çevre bölgelerine yönelik hava saldırıları da sürüyor. Bab Kanserin Mahallesi'ni karadan atılan füzeyle vuran rejim güçleri, Balid, Selahaddin, Cubbe el-Kubbe, Beyada, Merce, Şeyh Lutfi, Duveyr Zeytun ve Başköy çevrelerini ise havadan bombaladı. Saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

Saldırıların Esad yönetimi müftüsü Ahmed Hassun’un açıklamalarının ardından arttığına dikkati çekildi. Hassun, rejim yetkililerine yaptığı çağrıda, "Size roket fırlatılan her noktaya, orada kimin olduğunu bakmaksızın vurun, siviller dahi olsa. Siviller söz konusu bölgeleri terketmeli" demişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir