Ukrayna başkanlığına muhalefetten 3 aday

Ukrayna'da 2105'teki başkanlık seçimlerinde 3 muhalefet lideri de aday olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KİEV - Ukrayna'da 2015'de yapılacak Devlet Başkanlığı seçimlerinde ülkenin üç anamuhalefet partisinin liderininde aday olacağı bildirildi. 

Konu ile ilgili olarak açıklamlarda bulunan Batkivşçina (Anavatan) Partisi Lideri Arseny Yatsenyuk, üç anamuhalefet partisinin liderlerinin yapılacak Devlet Başkanlığı seçimlerinde aday olacaklarını söyledi. 

UDAR (Darbe), Batkivşçina (Anavatan) ve Svoboda (Özgürlük) partilerinin 18 Mayıs'ta bu yönde bir protokol imzaladıklarını kaydeden Yatsenyuk, başkanlık seçimlerinin birinci turuna üç partinin liderinin de katılacağını, seçimlerde ikinci tura kalan kişinin ise üç muhalefet partisi tarafından destekleneceğini ifade etti. 

Arseniy Yatsenyuk, bu yıl içinde üç muhalefet partisinin güçlerini birleştirerek parlamentoda ortak hareket etmeleri gerektiğini kaydetti. 

"Eylemler, başkanlık seçimlerine kadar sürmeli"

Konuşmasında Kiev'in merkezindeki gösterilere de değinen Arseniy Yatsenyuk, "Eylemler, devlet başkanlığı seçimlerine kadar sürmeli ancak ülkenin doğudan batıya her noktasının meydan olması halinde kazanabiliriz" diye konuştu. 

Ukrayna'da hükümetin 21 Ocak'ta Avrupa Birliği ile Ortaklık Anlaşması görüşmelerini askıya alması sonrasında başlayan eylemler sürüyor.  Yeni yıl tatilleri nedeniyle göstericilerin sayısı azalsa da kent merkezindeki çadırlardaki hareketlilik devam ediyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir