Ukraynalı sporcular evlerine dönüyor

Ukrayna'da göstericiler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmaların ardından olimpiyatlara katılan Ukraynalı bazı sporcular evine döndü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Ukrayna'da son dönemde göstericiler ve güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalar, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nı da etkiledi.

Yaşanan çatışmalar nedeniyle olimpiyatta Ukrayna'yı temsil eden sporcuların bazıları ülkesine dönerken, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) de bu sporculara destek verdiğini açıkladı.

IOC İletişim Direktörü Mark Adams, düzenlediği basın toplantısında son dönemde yaşanan şiddet olaylarının ardından Ukrayna Olimpiyat Komitesi Başkanı Sergey Bubka ile görüştüğünü ve organizasyondan bireysel nedenlerle ayrılmak ya da devam etmek isteyen tüm sporculara IOC'nin destek vereceğini açıkladı.

Bubka ile kişisel görüşlerinin Ukraynalı sporcuların turnuvaya devam etmesi yönünde olduğunu belirten Adams, buna rağmen her sporcunun kararına tamamen saygı duyduklarını ve onların arkasında olduklarını vurguladı.

IOC'nin, yaşanan şiddet olaylarına tepkisini siyah bant takarak göstermek isteyen Ukraynalı sporculara izin vermediği yönünde basında yer alan iddiaların doğruyu yansıtmadığını belirten Bubka, "Böyle bir yasak söz konusu değil. IOC ve Ukraynalı yetkililer yaşanan olaylara verilecek tepki hakkında konuştu ve farklı bir yönde karar aldı. Siyah kol bandı yerine yarışmalardan önce bir dakikalık sessizlik eylemi yapılması tercih edildi" şeklinde konuştu.

Öte yandan Ukrayna Olimpiyat Komitesi, internet sitesinden ülkede yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, "Ölen Ukraynalı vatandaşlarımız için derin bir üzüntü duyuyor ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Barış, karşılıklı anlayış gibi daha olumlu yöntemlerle ülkede uzlaşı sağlanmasını umuyoruz" ifadesi kullanıldı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de göstericiler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan ve birçok kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir