Ünlü mücevherci, 2 milyar dolarlık soygundan aranıyor

Hindistan'ı sarsan yaklaşık 2 milyar dolarlık banka soygununda baş şüpheliler arasında ülkenin en zengin isimlerinden mücevher tüccarı Nirav Modi'nin de bulunduğu açıklandı. Kayıplara karışan Modi, en son Davos Zirvesi'nde görüntülenmişti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hindistan'ın en zengin isimlerinden mücevher tüccarı Nirav Modi, ülkede yaşanan en büyük banka soygunu nedeniyle aranıyor.

Forbes'un haberine göre, Kate Winslet ve Naomi Watts gibi ünlülerin mücevhercisi olarak tanınan milyarder iş adamı ve ailesi hakkında, yaklaşık 2 milyar dolarlık banka soygunu nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Hindistan Merkezi Soruşturma Bürosu, soygunun yaşandığı Pencap Ulusal Bankası'nın (PNB) ihbarı üzerine, Modi, amcası Mehul Choksi ve bazı aile üyeleri ile ilgili arama kararı çıkardı.

Modi, 2017'de 1,8 milyar dolarlık servetiyle Forbes'un en zenginler listesinde yer almıştı. Son olarak Davos Zirvesi'nde Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile kameralara poz veren iş adamının kayıplara karıştığı belirtiliyor.

Geçen hafta basına yansıyan haberlerde, Hindistan'ın Mumbai kentinde bir banka şubesinde 1.8 milyar dolarlık dolandırıcılık yapıldığı bildirilmişti. BBC'nin haberinde, çalınan 1.8 milyar doların, Hindistan'ın en büyük ikinci devlet bankası olan Pencap Ulusal Bankası'nın piyasa değerinin neredeyse üçte birine denk geldiği belirtilmişti.

PNB, dolandırıcılık mahiyetindeki işlemlerin, bir grup müşterinin kazanç sağlaması amacıyla yapılmış göründüğünü açıklamıştı.

Hindistan'da banka şubesinde 1.8 milyar dolarlık dolandırıcılıkHindistan'da banka şubesinde 1.8 milyar dolarlık dolandırıcılık

 

Bu konularda ilginizi çekebilir