Ürdün Kralı'ndan IŞİD öfkesi

Ürdün Kralı Abdullah esir düşen Ürdünlü pilotu diri diri yakan IŞİD'e karşı amansız savaş sözü vererek," Onları bulundukları yerde kendi zeminlerinde vuracağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ürdün Kralı Abdullah, esir aldığı Ürdünlü pilotu demir bir kafes içinde diri diri yakan İslam Devleti örgütü ile, bulundukları yerlerde amansız bir mücadeleye girişme sözü verdi.

Ürdün, pilotun ölümünün hemen sonrasında hapiste tuttuğu biri kadın, iki cihatçı militanı dün idam etti ve İslam Devleti'ne karşı askeri operasyonlara girişeceğini açıkladı.

 "Aman vermeden vuracağız"          

Ürdün devlet televizyonuna göre Kral Abdullah dün yapılan bir güvenlik toplantısında, "İnancımızı, değerlerimizi ve insani ilkelerimizi korumak için savaşıyoruz ve bu amaçla aman vermeden onları bulundukları yerde kendi zeminlerinde vuracağız" dedi.
              
ABD yetkilileri, Ürdünlü pilotun uçağının Aralık ayında İslam Devleti militanları tarafından düşürülmesinin ardından, Birleşik Arap Emirlikleri'nin, ABD önderliğindeki koalisyonun hava saldırılarına katılan uçaklarını operasyonlardan çektiğini dün açıkladılar.             

Ürdün hükümet sözcüsü Muhammed al Momani dün yaptığı açıklamada, "Tüm askeri ve güvenlik birimleri verecekleri karşılığı planlıyor. Ürdün'ün yanıtını tüm dünya duyacak ama askeri ve güvenlik düzeyindeki bu karşılık uygun zamanda açıklanacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir