"Varna zirvesi son fırsatlardan biri"

Bulgaristan Başbakanı Borisov, Varna zirvesinin Türkiye-AB diyalogunun devamı için son fırsatlardan biri olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bulgaristan Başbakanı Boiko Borisov, 26 Mart'ta Varna'da AB liderleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılacak görüşmenin, iki taraf arasında diyaloğun sürmesi için son fırsatlardan biri olacağını söyledi.

AB'nin altı aylık dönem başkanlığını yürüten Borisov, "Görüşme çok zor geçecek çünkü AB ile Türkiye arasındaki ilişkiler ciddi biçimde kötüleşti. Varna toplantısı diyaloğun sürdürülebilmesi için herhalde son fırsatlardan biri olacak" dedi.

Borisov, "Bu toplantıya ev sahipliği yapmak Bulgaristan için büyük bir sorumluluk, bir güven göstergesi ama diğer yandan büyük beklentiler de var. Bütün ülkeler, Varna'da Türkiye ile diyaloğun devam etmesi gerektiğini açıkça söyledi" diye konuştu.

Ev sahibi Borisov, Erdoğan ile Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB'nin icra organı olan Avrupa Komisyonu'nun başkanı Jean-Claude Juncker'i akşam yemeğinde ağırlayacak. Görüşmede AB-Türkiye ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası sorunlar da ele alınacak.

İş dünyası Varna Zirvesi'nden umutluİş dünyası Varna Zirvesi'nden umutlu

 

Bu konularda ilginizi çekebilir