Varoufakis: Eurodan çıkışımızın büyük sonuçları olur

Yunan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis," Yunanistan'ın eurodan çıkmasının öngörülemeyecek büyük sonuçları olur." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, daha fazla kemer sıkmak zorunda olmaları durumunda eurodan ayrılabileceklerini ve bu konuda blöf yapmadıklarını söyledi. 

Yunanistan'ın geleceğine ilişkin belirsizlik sürerken Yunan Maliye Bakanı'ndan çarpıcı açıklamalar geldi. Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, daha fazla kemer sıkmak zorunda olmaları durumunda eurodan ayrılabileceklerini ve bu konuda blöf yapmadıklarını söyledi. İspanyol televizyon kanalı La Sexta'ya konuşan Varoufakis konuyla ilgili şunları söyledi:

"Ateşle oynuyorlar"

"Euro bölgesinden çıkmamız tahmin edilemeyecek sonuçlara neden olacak. Kim sorunlu ülkenin euro bölgesinden çıkarılmasıyla herşeyin düzeleceği düşüncesiyle oynuyorsa aslında ateşle oynuyor. Kimileri Yunanistan dışındaki euro bölgesinin birlik olduğunu ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), elindeki araçları kullanarak gerekli olması durumunda Yunanistan'ı kesip atarak euro bölgesinin devam edebileceğini düşünüyor. Çok derin şüphelerim var bu konuda."

Yunanistan'ın kreditörleriyle yürüttüğü ekonomik reformlar karşılığı mali yardım alma müzakerelerinde henüz sonuca ulaşılamadı. Yunanistan'ın Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) aldığı toplam 240 milyar Euro mali yardım paketinde kalan 7.2 milyar euroeyu alabilmesi için reformlar konusunda uzlaşması gerekiyor. Yatırımcılar uzlaşı olmazsa Yunanistan'ın borçlarını ödeyecek parasının kalmayacağından ve euro bölgesinden çıkmak zorunda kalacağından endişe ediyor. Yunanistan Euro Bölgesi ekonomisinin yüzde 2'sini oluşturuyor.

bankaaaa.jpg

 

Yunan bankalarındaki toplam mevduatı gösteren grafik

Bu konularda ilginizi çekebilir