Varoufakis'i atlatmaya çalışıyorlar

Euro Bölgesi yetkililerinin görüşmelere daha etkinlik kazandırmak için Varoufakis'i atlatmaya çalıştığı iddia edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiliz Financial Times’ın haberine göre Euro Bölgesi yetkilileri görüşmelere ivme kazandırmak için Varoufakis'i baypas ile geçmeye çalışıyor. 

'İzole ediliyor'

 Financial Times’ın haberine göre Riga'da yapılan Euro Bölgesi görüşmeleri Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis'in hem Brüksel'de hem Atina'da giderek daha fazla izole edilmesine yol açtı. Euro bölgesi yetkilileri de yardım müzakelerini hızlandırmak için Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis'i pas geçmenin yollarını aramaya başladı. Yunanistan'ın içinde bulunduğu vahim durum Euro Bölgesi ülkelerini ileriye bakmaya zorluyor. 

'Bu durum daha fazla devam edemez'

İspanyol Maliye Bakanı Luis de Guindos, " Bütün maliye bakanları sayın Varoufakis'e bu durumun devam edemeyeceğini söyledi" dedi. 

Çipras'ı aradılar

İki Euro Bölgesi yetkilisine göre, Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem Riga'daki toplantılar sırasında Başbakan Çipras'ı telefonla arayarak aralarındaki farklılıkları gidermeye çalıştı. Varoufakis'in savaşçı yaklaşımı Atina'da da endişeyle karşılanıyor. Kıdemli bir Yunan yetkili, Riga toplantısının Varoufakis'in gözden düşmesine yol açacağını ve Çipras ile yardımcısı Yannis Dragasakis'in artık daha fazla rol üstleneceğini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir