Ve ateşkes bozuldu

Gazze'de ateşkesin sona ermesine saatler kala hava saldırıları tekrar başladı. Gazze'den İsrail'e atılan 3 füzenin ardından İsrail harekete geçti. Netenyahu 'vurun' talimatı verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZZE - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin topraklarından atılan üç roketin Beerşeba şehri yakınlarına düşmesinin ardından orduya, Gazze'deki 'terör hedeflerinin'vurulması için talimat verdi. Yapılan hava saldırısında Gazze Şeridi'nin kuzeyinin vurulduğu bildirildi.

İsrail ordusu, ateşkesin sonra ermesine saatler kala Gazze’den fırlatılan üç roketin ülkenin güneyindeki Beerşeba şehri yakınlarındaki boş araziye düştüğünü duyurmuştu. Olayda can kaybı yaşanmadığı belirtilmişti.

AFP ve Reuters'a konuşan İsrailli yetkililer, Netanyahu'nun, bu olayın ardından ateşkesin bozulmasını gerekçe göstererek orduya Gazze'deki 'terör hedeflerinin' vurulması için emir verdiğini söyledi. İsrail ordusu da Netanyahu'dan gelen talimat üzerine Gazze Şeridi'nin kuzeyini vurdu.

Mısır'da dolaylı müzakereler devam ederken İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki ateşkes dün gece 24 saat süreyle uzatılmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir