Vodafone, 5G’yi deneyimledi, 6G için hazırlıklara başladı

Vodafone, kurucularından olduğu Dresden Teknoloji Üniversitesi 5G Laboratuvarı’nda aralarında Türk mühendislerin de bulunduğu araştırma ekibiyle birlikte bu teknolojinin standartlarının oluşması doğrultusunda yaptığı Ar- Ge çalışmalarına hız verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sercan AKINCI

DRESDEN - Vodafone, 2020 yılında hizmete sunulması beklenen 5G teknolojisi için çalışmalarını hızlandırdı. İki yıl önce dünyanın en köklü üniversitelerinden Dresden Teknik Üniversitesi’nin işbirliğiyle 5G laboratuvarı kuran Vodafone, araştırmacılara, şebeke donanım ve yazılımı, bilgisayar çipleri, spektrum ve bulut bilişim konularında 5G odaklı test ve değerlendirmeler yapma imkânı veriyor. Öte yandan laboratuvarda 2030 yılında geçilmesi planlanan 6G teknolojisi ile ilgili de çalışmalar başlamış... 

Vodafone Türkiye, nisan başında hizmete girecek 4.5G öncesinde, bu teknolojinin bir sonraki adımını temsil eden 5G’yi Almanya’nın Dresden kentinde deneyimletti. Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mallik Rao’nun katılımıyla Dresden Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Vodafone’un 5G vizyonu ve yol haritası hakkında bilgi verildi. Biz de 5G laboratuvarında yapılan canlandırmalarla bu teknolojinin örneklerini deneyimledik.

yazar_yazi.png

Bu konularda ilginizi çekebilir