Vodafone, Brand Finance 500'de

Vodafone, 28,9 milyar dolarlık marka değeriyle sektörünün 'en değerlisi'

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Marka değerlendirme alanında faaliyet gösteren bağımsız kuruluş Brand Finance, 2009 yılının dünyadaki en değerli 500 markasını açıkladı. Sektör bazında yapılan değerlemeler sonucunda Vodafone, telekomünikasyon sektöründe dünyanın en değerli markası olarak belirlendi.

Vodafone, 28,9 milyar dolarlık marka değeri ile 2009 yılında telekomünikasyon sektörünün 'en değerli' markası oldu.

En değerli 7. marka

Tüm sektörlerin dahil edildiği genel sıralamada geçtiğimiz seneye göre bir üst sıraya çıkan Vodafone, 500 dünya markası arasında en değerli 7. marka olarak yerini aldı. Listenin ilk sırasını 41,3 milyar dolarlık marka değeriyle perakende zinciri Walmart aldı. 36,1 milyar dolar marka değeri ile Google ikinci, 34,8 milyar dolarla Coca Cola ise üçüncü sırada yer aldı.

Listeyi değerlendiren Vodafone Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Öğüt, Vodafone'un küresel telekomünikasyon sektörünün en değerli markası olmasının kendilerine gurur verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Vodafone markası ülkemizde de hızla güçleniyor, yerelleşiyor. Bu yönde yaptığımız iletişim ve reklam çalışmalarından olumlu sonuçlar alıyoruz. Ancak markamızın güçlenmesinin altındaki temel dinamik, iletişim teknolojilerindeki küresel liderliğimiz ve bilgi birikimimizin de katkısıyla, Türkiye;deki abonelerimize sunduğumuz yüksek katma değerli ürün ve hizmetlerdir. Hizmetlerimizle abonelerimizin yaşamlarını kolaylaştırıyor, onların yaşam kalitelerini yükseltiyoruz. Müşteri memnuniyetini artırmaya odaklanarak büyümeye ve markamızı güçlendirmeye devam edeceğiz"

Brand Finance Global 500 raporu www.brandfinance.com adresinden indirilebiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir