Wall Street işgalcileri geri dönüyor

"Wall Street'i İşgal Et" hareketi Amerikan Halkını 1 Mayıs'ta greve çağırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'de gelir dağılımı eşitsizliğini, Wall Street'i, ekonomik politikaları ve işsizliği protesto eden "Wall Street'i İşgal Et" eylemcileri, 1 Mayıs'ta grev çağrısında bulundular. Eylemciler, haftasonunda New York'ta Zuccutti Parkında, hareketin ortaya çıkışının 6. ayını kutlamak isteyenler arasından 73'ünün polis tarafından gözaltına alınmasını protesto etmek etmek için basın açıklaması yaptılar.

New York polisinin kendilerine karşı çok sert davrandığını ve aşırı güç kullandığını ifade eden Wall Street'i İşgal Et eylemcileri, ayrıca ülke genelinde 1 Mayıs'ta grev çağrısında bulunarak Amerikalılardan o gün işe, okula gitmemelerini ve para harcamamalarını istediler. New York'ta 1 Mayıs'ta işçi sendikalarının da "dayanışma yürüyüşü" yapacakları bildirildi.

Bu arada New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg de açıklama yaparak "Polisin kentte protesto yapılmasına izin verdiğini, ama protestoların kontrolden çıkmasına ve Zuccutti Parkında çadırlarda gecelemeye izin vermeyeceğini" söyledi.

Geçen yıl 17 Eylül'de New York'ta, finans merkezinin kalbi sayılan Wall Street'e yakın Zuccutti Parkında eylemlerini başlatan ve kısa sürede tüm ABD'ye yayılan "Wall Street'i İşgal Et" protestocuları, New York Belediye Başkanı Bloomberg'in talimatıyla polis tarafından 15 Kasım'da parktan çıkartılmalarının ardından eski güçlerini kaybetseler de kentte kış kendini iyice hissettirene kadar eylemlerini çeşitli yerlerde sürdürmüşlerdi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir