Wall Street protestolarının asayiş maliyeti artıyor

New York Belediye Başkanı Bloomberg, protestolar sırasında kentte asayişin sağlanmasının maliyetinin 3,5 milyon dolara ulaştığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, New York'ta bir aydır devam eden Wall Street protestoları sırasında polis tarafından asayişin sağlanmasının maliyetinin 3,5 milyon dolara ulaştığını söyledi.

Belediye Başkanı Bloomberg, gazetecilerin, 17 Eylül'den beri Wall Street yakınındaki Zuccotti Parkını mekan edinen "Wall Street'i İşgal Et" adlı sivil girişim altında örgütlenen protestocuların, Brookfield emlak şirketine ait olan parkta ne kadar kalabileceklerine ilişkin sorularını yanıtladı.

Bloomberg'in kız arkadaşı, Brookfield şirketinin yönetim kurulu üyesi Diana Taylor. Belediye başkanının kız arkadaşı olan Taylor, parkın protestocular tarafından kirletildiğini ve zarar gördüğünü, aynı zamanda kamu tarafından kullanılamadığını söylemişti. Bloomberg, Diana Taylor'la, protestocuların parktan çıkarılması konusunu konuşup konuşmadığının sorulması üzerine, Bloomberg bu gibi konuları evde konuşmadıklarını söyledi.

Bloomberg, "Brookfield şirketi yetkilileri bana geçen Cuma parkın temizlenmesini ertelemelerinin ardından, birkaç gün içinde protestocularla konuyu görüşeceklerini söylemişlerdi. Bize parkta bir ihlal yapıldığına ilişkin bir şikayet gelmediği sürece gidip de kimseyi oradan çıkarmayız" dedi.

Bloomberg, bir soru üzerine Wall Street protestoları sırasında polis tarafından asayişin sağlanmasının maliyetinin 3,5 milyon dolara ulaştığını da belirterek "New York Emniyet Müdürlüğü kentte güvenliği sağlamaya devam edecek, bu maliyeti nasıl karşılayacağımıza da bakacağız" diye konuştu.

Parkı geçen cuma günü erkenden temizleyeceğini söyleyen Brookfield şirketi, Zuccotti Parkına protestocuların ve medyanın akın etmesi üzerine temizliğin ertelendiğini duyurmuş, haber protestocularda "zafer" olarak değerlendirilmişti. Parktan çıkmayacaklarını ve temizliğin, eylemlerini bitirmeye yönelik bir mazeret olarak kullanıldığını savunan protestocularla, parkın mutlaka temizlenmesini isteyen Brookfield şirketinin bu konuda nasıl davranacakları merakla bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir