Wall Street'te anlamlı bayrak töreni

Bosna şehitleri için Wall Street'te gerçekleşen bayrak çekme töreninde Gazzeliler unutulmadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK  - Çoğunluğu sivil Boşnak 200 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Bosna Savaşı'nın ardından ilan edilen "Şehitler Günü" nedeniyle ABD’nin finans merkezi Wall Street’te gerçekleşen bayrak çekme töreninde Gazzeliler unutulmadı.

Wall Street’in sembolü ''Charging'' adlı ünlü boğa heykelinin bulunduğu Bowling Green Park’ta gerçekleşen törende, ABD ve Bosna ulusal marşları eşliğinde, iki ülke bayrakları göndere çekildi. Her Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde yapılan geleneksel törende, Bosna ve Gazze başta olmak üzere tüm İslam coğrafyası şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu ve dökülen kanların bir an önce sona ermesi için dua edildi.

Bosna asıllı ABD vatandaşlarının ilgi gösterdiği törene, Türkiye Cumhuriyeti Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Üyesi Ali Çınar, Türk Hars Birliği Başkan Danışmanı İbrahim Kurtuluş, Bowling Green Derneği Başkanı Arthur Piccolo, New York Bosna Hersek İslam Merkezi Genel Sekreteri Senad Ahmetoviç ile insani yardım koordinatörü Alisa Ivojevic-Matijevic katıldı.

Bosna Hersek bayrağı bir hafta Wall Street'te dalgalanacak

Törende konuşan Kurtuluş, Türk Amerikan toplumunun, Srebrenitsa soykırımının 19. yılında Bosnalı Müslümanların acılarını derinden hissettiklerini belirtti. Türkiye’nin ve Türk insanının Bosna Hersek’i desteklemeye devam edeceğini kaydeden Kurtuluş, Gazze ve diğer Müslüman ülkelerde yaşanan şiddetin bir an önce son bulması temennisinde bulundu.

Alisa Ivojevic-Matijevic da konuşmasında, Srebrenitsa soykırımı nedeniyle Ramazan Bayramı’nın ikinci gününün Bosna Hersek halkı için acı bir hatıra kaynağı olduğunu anımsattı. Gazze, Irak, Suriye ve Ukrayna’da yaşanan acıları çok iyi anlayıp, hissettiklerini belirten Ivojevic-Matijevic, bu bölgelere bir an önce barış ve güvenliğin geleceğine inandıklarını kaydetti.

Törenin ardından AA muhabirine açıklama yapan New York Bosna Hersek İslam Merkezi Genel Sekreteri Senad Ahmetoviç, Srebrenitsa soykırımı nedeniyle gerçekleşen programın aynı zamanda başta Gazze olmak üzere dünya genelinde yaşanan şiddet olaylarına yönelik duydukları üzüntünün bir parçası olduğunu ifade etti.

Törene katılan New York Bosna Hersek İslam Merkezi İmamı Canan Hasic ise tüm Müslümanların öncelikle yaşanan şiddet olayları için dua etmeleri ve tek vücut şeklinde davranış sergilemeleri gerektiğini bildirdi.

 

Bosna Hersek bayrağı bir hafta Wall Street’teki Bowling Green Park'ta dalgalanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir