WikiLeaks, BofA'yı da vurdu

Forbes'a konuşan Assange, yeni açıklanacak belgelerin etkisine dair, "ABD'de bir ya da iki banka batabilir" dedi. BofA hisseleri yüzde 3.18 değer kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Önümüzdeki yıl büyük bir Amerikan bankasının iç yazışmalarını açıklayacağını duyuran Wikilieaks'in hedefindeki bankanın Bank of America (BofA) olduğu spekülasyonları, BofA hisselerinin yüzde 3.18 değer kaybetmesine yol açtı.

Forbes'a konuşan Assange, yeni açıklanacak belgelerin etkisine dair, "Bir ya da iki banka batabilir." dedi ve bilgiler sonucunda 'yolsuzluk ekosistemi' adını verdiği bir durumun aydınlanacağını söyledi.

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, Ekim 2009'da Computerworld dergisine yaptığı açıklamada Bank of America'nın bir yöneticisine ait 5 GB büyüklüğünde hard diske sahip olduğunu söylemişti.

Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, BofA, bir yıldan uzun bir süredir bankadan herhangi bir belgenin sızıp sızmadığını belirlemeye çalışıyor.

Bank of America'nın sözcüsü, bu iddiaları doğrulayacak bir kanıt olmadığını belirterek, "Wikileaks'in elinde özellikle Bank of America'ya ait bilgiler olup olmadığından haberimiz yok" diye konuştu.

BofA, varlıklar açısından ABD'nin en büyük bankası konumunda bulunuyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir