”Yardım gemilerini Erdoğan destekledi”

Haaretz gazetesi, ele geçirilen tutanaklarda yardım filosunun Başbakan ve diğer hükümet üyelerinden destek aldığı yönünde bilgiler olduğunu yazdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gazze'ye yardım götüren gemilerin Başbakan Erdoğan dahil üst düzey hükümet yöneticileri tarafından desteklendiği iddia edildi.

İsrail Haaretz gazetesinin haberine göre, Gazze yardım filosundaki yolcuların birinin dizüstü bilgisayarında organizatörlerin düzenlediği toplantıların tutanaklarına ulaşıldı.

Tutanaklarda, yardım filosunun Başbakan ve diğer hükümet üyeleri de dahil olmak üzere hükümetin en üst düzey isimlerinden destek aldığı yönünde bilgiler olduğu belirtildi.

İsrail Güvenlik Güçleri’nin filoyu ele geçirmesinin ardından elde edilen verilerde, gemilerin yüklenmesinden iki hafta önce organizasyonu düzenleyen altı grup İstanbul’da bir araya geldi.

Ayrıca, organizatörlerin aylar öncesinden hazırlık yaparak her türlü senaryoyu değerlendirdikleri, bunun içinde filonun baskına uğrama ihtimalinin de olduğu belirtildi.

Tutanaklar Polonyalı gazetecinin bilgisayarından çıktı

Rapora göre, Türk hükümetinin filonun organizasyonu üzerindeki rolünü ortaya koyan bilgiler, Özgür Gazze Hareketi üyesi, Polonyalı gazeteci Ewa Jasiwicz’in bilgisayarındaki notlardan elde edildi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir