Yaşı ve maaşı tartışma konusu oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter'in yaşı ve maaşının miktarı, Avrupa futbol camiasının en önemli tartışma konuları arasında yer alıyor.

Blatter, FIFA İcra Kurulu'nun hafta başında üyelerine emeklilik yaşı getirilmesi için önerisine ilişkin FIFA'nın resmi internet sitesine yaptığı açıklamada "ayrımcılığa yol açabileceği" gerekçesiyle desteklemediğini belirtti. Açıklamada, her insanın ileri yaşlardaki dinçlik durumunun farklı olabileceğini de kaydeden 77 yaşındaki Blatter, bu nedenle yaş sınırlamasına sıcak bakmadığını ifade etti.

Blatter'in de üyesi olduğu Uluslararası Olimpiyat Komitesinde ise emeklilik yaşı sınırının 70 olarak sınırlandırılması dikkati çekiyor.

Öte yandan, FIFA İcra Kurulu'nda yer alan üyelerin ve yöneticilerin aldığı maaş miktarının bilinmemesi, Avrupa spor camiasında yaş sınırı konusunun ardından gündeme düşen diğer bir madde oldu.

Uzmanlar, ekonomiye her geçen gün daha çok endekslenen futbol dünyasında finansal şeffaflığın daha da önemli hale geldiğini ve bu sektörde yer alan kamuya mal olmuş yöneticilerin maaşlarını açıklaması gerektiğini ancak bu şekilde yolsuzluk ve rüşvetin engellenebileceğini vurguluyor.

FIFA'nın üst düzey gözlemcilerinden Domenico Scala ise Blatter'in maaşını bilmesine rağmen bu konuda kendisinin açıklama yapmasının doğru olmadığını söyledi.

FIFA'nın yarın Mauritius Cumhuriyeti'nde düzenleyeceği 63. kongresinde yaş sınırı ile yönetici ve üyelerin aldığı maaş miktarının kamuya duyurulması konularının gündeme alınıp alınmayacağı ise hala belirsizliğini koruyor.

Görev süresi 2 yıl sonra dolacak Blatter, bu maddelere ilişkin değişiklik yapılmaması halinde 79 yaşında FIFA başkanlığına tekrar aday olabilecek.