Yellen'dan sonra gözler Draghi'de

Son dönemde parasal genişlemeye gideceği konuşulan Avrupa Merkez Bankası'nın Başkanı Draghi, TSİ 15:30'da konuşacak. ECB Başkanı'nın seçeceği kelimeler dikkatle izlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen’in konuşmasınınn ardından gözler bu kez merakla beklenen Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarına çevrildi.

ECB ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) bugünkü toplantılarında faiz politikalarında bir değişikliğe gitmeleri beklenmiyor. Ancak ECB Başkanı Draghi'nin TSİ 15:30'daki konuşmasında seçeceği kelimeler dikkatle izlenecek.

Son dönemde parasal genişlemeye gideceği konuşulan Avrupa Merkez Bankası’nın nasıl bir yol izleyeceği ve ne zaman harekete geçeceği merak ediliyor. Analistler her ne kadar bu ay para politikasında bir değişiklik beklemese de, Draghi'nin önümüzdeki ay için vereceği sinyalleri piyasaların seyri açısından önemli görüyor.

ECB'nin özellikle de Fed tarzı bir parasal genişlemeye gitmesi, gelişen ülke piyasaları açısından oldukça önemli.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen ise Kongre'deki konuşmasında merkez bankasının para politikasını yüksek derecede gevşek tutmaya devam edeceğini ve jeopolitik riskler ile konut piyasasından gelen zayıf verilerin ABD ekonomisi için risk oluşturduğunu belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir