Yemen'e filo gönderdi

İran Deniz Kuvvetleri, Aden Körfezi ve Babu'l-Mendeb'e lojistik destek gemisi ve destroyerlerden oluşan askeri filo gönderdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Devlet televizyonuna konuşan İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, bu sabah yola çıkan 34. Filoda Buşehr lojistik destek gemisi ile Alborz destroyerinin yer aldığını belirtti. 

Filonun görevinin "İran gemilerinin deniz yolu güvenliğinin sağlanması ve İran'ın açık denizlerdeki çıkarlarının korunması" olduğunu dile getiren Tuğamiral Seyyari, Aden Körfezi'ne doğru yola çıkan 34. Filonun görev süresinin ise yaklaşık 3 ay süreceğini kaydetti.. 

34. askeri filonun gönderilmesinde bölgedeki çatışmaların etkisinin olup olmadığı yönündeki tartışmalara değinen Tuğamiral Seyyari, iddiaları reddetti ve  "İran Deniz Kuvvetleri'nin açık denizlerdeki varlığı uluslararası kanunlar esasınca deniz korsanlarıyla mücadele etmek ve deniz yolu güvenliğini sağlamak içindir" dedi. 

İran Deniz Kuvvetlerine ait 33. Filo ise Hint Okyanusu'ndaki 77 günlük görevin ardından geçtiğimiz günlerde İran'a dönmüştü. 

Bu konularda ilginizi çekebilir