Yemen'in enerji devi şalteri kapattı

Yemen LNG şirketi ülkedeki kaostan dolayı tüm çalışmalarını askıya aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yemen'de sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) üreten ve ihraç eden, ülkenin en büyük yatırımı Yemen LNG, ülkedeki kaostan dolayı tüm çalışmalarını durdurduğunu bildirdi.

Şirketin resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Yemen'in en büyük endüstri yatırımı olan ve ülke için stratejik önemi bulunan Yemen LNG, ülkedeki karışıklık nedeniyle tüm faaliyetlerini durdurdu. 

Ülkenin doğalgaz rezervlerini barındıran Balhaf Bölgesi'nde LNG üretimi ve ihracı için kurulan şirketin, 2009 yılında 6,7 milyon ton LNG ihracatı yaptığı biliniyor. Toplam yatırım maliyeti 4,5 milyar doları bulan şirket, Asya Pasifik ve Atlantik'e ihracat yapıyordu.

Fosil yakıtlarda seri üretime 1986 yılında başlayan Yemen'de, 2010 yılından bu yana günde 300 bin varillik petrol türevi üretimi yapılıyordu. Liman kenti olan Balhaf'ta Yemen'in ekonomik yaşamını canlı tutan yatırım, ülke için geleceğe dönük planların merkezinde yer alıyordu.

Yemen LNG'nin hissedarları arasında yüzde 39,62 ile Proje Teknik Lideri olarak küresel enerji şirketi Total bulunuyor. Hissedarlar arasında Güney Koreli çeşitli şirketler de yer alıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir