Yeni Kral'dan flaş petrol açıklaması

Suudi Arabistan devlet televizyonuna konuşan yeni kral Selman bin Abdulaziz ülkesinin petrol politikası hakkında önemli açıklamalar yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com

Piyasalarda Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın ölümü üzerine tahta geçen Kral Selman bin Abdulaziz'in petrol politikasının ne olacağı konuşulurken yeni Kral Suudi Arabistan devlet televizyonuna konuştu. 79 yaşındaki Kral Selman bin Abdulaziz, Petrol Bakanı Ali Al-Naimi'nin görevine devam edeceğini ve  Suudi Arabistan'ın petrol politikalarında herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğini söyledi. 

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Al-Naimi, 27 Kasım'daki OPEC toplantısında ABD'li kaya gazı üreticilerinin son 30 yılın en fazla üretimini yapmasına rağmen Suudi Arabistan'ın üretimi kısmayacağı kararını almıştı.

Suudi Arabistan günlük 9.5 milyon varil ham petrol üretiyor. 

Sabah saatlerinde Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın ölüm haberiyle beraber OPEC’in politikalarının ana belirleyicisi olan ülkeye dair soru işaretleri oluşması nedeniyle petrol fiyatları yükselişe geçti. ABD ham petrolünün varil fiyatı 47.16 dolara ulaşırken, Brent petrol ise 49,73 dolara kadar yükselmişti.

Ekonomistler petrol fiyatlarında görülen yükselmenin geçici olduğunu belirtti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir