Yeşil Bölge'ye çıkan köprüler kapatıldı

Irak'ın başkenti Bağdat'ın merkezindeki Yeşil Bölge'ye 2 füze düşmesinin ardından, emniyet güçleri bölgeye giden köprüleri kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Irak emniyetinde görevli Yüzbaşı Ahmed Halef, dün hükümet binaları ile büyükelçiliklerin bulunduğu Yeşil Bölge'ye 2 füze düşmesi üzerine, emniyet güçlerinin Bağdat'ın merkezinde bulunan ve hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge'ye geçiş güzergahı olarak bilinen Cumhuriyet, Ahrar ve Sinek köprülerini kapalı tuttuğunu belirtti.

Halef, Yeşil Bölge'ye füze düşmesinin ardından alınan güvenlik önlemleri kapsamında herhangi bir saldırıya karşı Bağdat'taki seçim komisyonu ofislerinde de emniyet güçlerine takviye yapıldığını kaydetti.

Yüksek Seçim Komiserliği gerilimi

Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yanlıları dün, Yüksek Seçim Komiserliği üyelerinin değiştirilmesi talebiyle Tahrir Meydanı'nda toplanmıştı. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu ölen ve yaralananlar olmuştu.

Şii lider Sadr, eski Başbakan Nuri el-Maliki döneminde atanan seçim komiserliği üyelerinin Dava Partisi'ne yakınlıkları nedeniyle bağımsız olmadıklarını öne sürüyor.

Irak'ta yerel seçimlerin 16 Eylül'de, genel seçimlerin ise Nisan 2018'de yapılması öngörülüyor.

Irak'ta halk sokaklardaIrak'ta halk sokaklarda

 

Bu konularda ilginizi çekebilir