Yolcu uçağıyla irtibat kesildi

Endonezya'nın doğusundaki Papua eyaletinde 54 kişiyi taşıyan bir uçak kayboldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Endonezya'nın doğusundaki Papua eyaletinde 54 kişiyi taşıyan bir uçağın kaybolduğu bildirildi. 

Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Julius Barata, Trigana Havayolları'na ait uçağın kuleyle temasının kalkıştan kısa süre sonra kesildiğini açıkladı. 

Papua'nın başkenti Jayapura'daki Sentani Havaalanı'ndan kalkan uçak, eyaletin güneyindeki Oksibil'e gidiyordu.  

Uçakta beşi çocuk 49 yolcu ve beş uçuş görevlisi bulunuyordu. 

Köylüler tarafından bulundu

Papua bölgesinin doğusunda yaşayan köylüler, kaybolan The ATR 42-300 tipi çift pervaneli uçağın düştüğünü söyledi. Ulaştırma Bakanlığı Hava Ulaşım Genel Direktörü Beni Suprasetyo, "Uçak köylüler tarafından bulundu. Yöre sakinlerine göre; uçak, dağlara çarptı. Doğrulama çalışmaları sürüyor" dedi.

Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Julius Barata, uçakla kule arasındaki irtibatın kalkıştan kısa bir süre sonra kesildiğini söylerken, uçaktan acil durum çağrısı gelmediğini belirtmişti. AFP'ye konuşan Barata, "dağlık olan bölgede havanın çok kötü olduğunu" söylemişti. 

Kuleden iniş izni istedi

Trigana Air Service Operasyon Direktörü Kaptan Deni Sumaryanto, AFP'ye yaptığı açıklamada, uçağın inmesi gereken zamandan 10 dakika önce Oksibil'deki kuleyle irtibata geçtiğini ve iniş izni istediğini söyledi. Uçak inmeyince yarım saat sonra bölgeye çift pervaneli uçak gönderildiğini aktaran Sumaryanto, "Fakat hava çok kötüydü. Uçağı bulamadı ve Sentani Havalimanı'na dönmek zorunda kaldı" dedi. Sumaryanto "Oksibil'in havanın tahmin edilemeyeceği dağlık bir alan olduğunu ve uçağın fazla yolcu almadığını da" sözlerine ekledi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir