Yolsuzluk suçlamaları, Abe'nin koltuğunu sarsıyor

Japonya Başbakanı Abe, kendisi ve eşinin isimlerinin yer aldığı yolsuzluk iddialarıyla ilgili belgelerin tahrif edildiğinin ortaya çıkması üzerine özür diledi. Ancak olayın örtbas edildiğine yönelik şüpheler, Abe'nin yeniden seçilme ihtimalini azaltabilir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, kendisi ve eşinin isimlerinin yer aldığı yolsuzluk iddialarıyla ilgili belgelerin tahrif edildiğinin ortaya çıkması üzerine özür diledi.

Japonya'da devlete ait bir arazinin Abe'nin eşi Akie ile bağları olan bir okula değerinin çok altında bir fiyatla satıldığı iddiasının geçen yıl kamuoyu gündemine gelmesinden bu yana, olay Abe'nin peşini bırakmıyor. Son olarak, olası usulsüzlük hakkındaki belgelerden Başbakan Şinzo Abe, eşi Akie ve Maliye Bakanı Taro Aso'ya yapılan atıfların çıkarılarak belgelerde tahrifat yapıldığı ortaya çıktı.

Maliye Bakanı tahrifatı kabul etti

Maliye Bakanı Aso, dün düzenlediği basın toplantısında, bazı yetkililerin belgeleri tahrif ettiklerini kabul etti. Aso, tahrifat nedeniyle özür diledi, ancak istifa etme niyetinde olmadığını belirtti.

Şinzo Abe de, özür dilediğini belirterek durumun netleştirilmesi talimatı verdiğini duyurdu.

Görevinin altıncı yılında olan Abe, daha önce iddiaları reddederek buna ilişkin kanıtların bulunması durumunda istifa edeceğini söylemişti. Ancak olayın örtbas edildiğine yönelik şüpheler, Abe'nin kamuoyundaki saygınlığını zedeleyerek üçüncü defa Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) başkanı seçilme ihtimalini de azaltabilir. Abe Eylül'deki parti içi seçimleri kazanırsa Japonya'nın en uzun dönem görevde kalan başbakanı olacak.

Abe'nin desteği yüzde 39'a indiAbe'nin desteği yüzde 39'a indi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir