Yunan bakandan "Türkiye'ye karşı 7 bin asker" açıklaması

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, katıldığı tatbikatta askerlere seslenerek, Ege'deki Yunan adalarına ek 3500 asker gönderdiğini, Türkiye sınırına da gelecek günlerde ek 3500 asker göndereceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Ege'deki Yunan adalarına ek 3500 asker gönderdiğini, Türkiye ile Meriç Nehri'nin çizdiği kara sınırına da gelecek günlerde ek 3500 asker göndereceğini söyledi.

Kuzey Ege'deki İkarya Adası'nda tatbikat yapan Yunan askerlerine seslenen Kammenos, Türkiye'yi "tahrik eden düşman" olarak niteleyerek, "Kimden gelirse gelsin her türlü tehditle başa çıkmaya hazırız. Tüm Yunan halkının, bizi tahrik etmeye devam eden bir düşman karşısında uyanık olması gerekiyor. Hasmımızın provokasyonları, tehditleri ve hakaretleri bizi ne korkutabilir ne de zayıflatabilir. Tam tersine, bizi daha da güçlendirir'' dedi.

''Cesaretleri varsa Yunan toprağının bir karışını ihlal etsinler'' diyen Yunan Savunma Bakanı, Ege'deki Yunan adalarına ek 3500 asker gönderdiğini, Türkiye ile Meriç Nehri'nin çizdiği kara sınırına da gelecek günlerde ek 3500 asker göndereceğini duyurdu.

Öte yandan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, televizyonda yaptığı bir konuşmada Türkiye ile ilişkilerde 'soğukkanlı ve ılımlı' olunması çağrısı yaptı.

,Anamuhalefetteki Yeni Demokrasi (ND) partisi lideri Kiriakos Miçotakis ise, önceki gün 'Türkiye ile yangına körükle gitmekle' suçladığı Kammenos'a ''Ne dediğini kontrol edemiyor. Sadece beceriksiz değil, aynı zamanda tehlikeli. İç tüketim için dış politika yapıyor'' diye konuştu.

Yıldırım: Yunanistan rahat durursa diyeceğimiz bir şey yokYıldırım: Yunanistan rahat durursa diyeceğimiz bir şey yok

 

Bu konularda ilginizi çekebilir