Yunanistan AB desteğini açıkça görmek istiyor

Yunanistan, borçlanma maliyetinin düşürmesine yardımcı olmak için kriz halinde nasıl destek olacağı konusunda AB'nin daha fazla spesifik olmasını istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papaconstantinou, AB'nin, Yunanistan'a borçlanma maliyetini düşürmesine yardımcı olmak için kriz halinde nasıl destek olacağı konusunda daha fazla spesifik olması gerektiğini söyledi.

Papaconstantinou, Reuters'e verdiği demeçte, euro Bölgesi'nin, Yunanistan'ın mali sorunlarının üstesinden kendisinin gelmesi yönündeki prensibine saygılı olmasına rağmen, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) yardımını aramayı göz ardı etmediğini ancak, bu yardım için aktif davranmadığını ifade etti. 

AB'nin, Yunanistan'a acil durumda yardım için kullanılabilecek mekanizmayı açıkça belirtmesi durumunda bir kurtarmaya gerek kalmayacağını belirten Papaconstantinou, borçlanma maliyetlerinin azalmasının, Yunanistan'ın bu yıl bütçe açığını gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 4'ü kadar düşürme yönünde AB'ye verdiği taahhüdü karşılamasına yardımcı olacağını kaydetti.

Yunanistan'ın, borçlarını çevirmesi için bu yıl Nisan ve Mayıs ayında 20 milyar eurodan fazla olmak üzere 53 milyar euro borçlanmaya ihtiyacı bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir