Yunanistan Merkez Bankası Başkanı değişti

Yunanistan Merkez Bankası başkanlığına eski Maliye Bakanı Sturnaras getirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan'da, Merkez Bankası (TE) başkanlığına eski Maliye Bakanı Yannis Sturnaras getirildi.

Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras, Sturnaras'ın, atanmasıyla ilgili kararnamenin bankanın yönetim kurulu tarafından onaylanmasının ardından yaptığı açıklamada, Sturnaras'ın, TE'nin yönetim kurulunun önerisi üzerine Merkez Bankası başkanlığına getirildiğini belirtti.

Sturnaras'ın, 20 Haziran'da görevi teslim alacağı Merkez Bankası'nın eski Başkanı Yorgos Provopulos'a hizmletleri için teşekkür eden Samaras, Provopulos'un ülkenin en zor döneminde kredi-finans sisteminin istikrarına katkı sağladığını ve Yunan bankalarının ayakta kalabilmelerinde belirleyici rol oynadığını belirtti.

Atina Üniversitesi ekonomi profesörlerinden olan ve bir dönem Avrupa Birliği'nin Ekonomi ve Parasal İşler Heyeti üyesi olan Sturnaras, Andonis Samaras başkanlığındaki koalisyon hükümetinde 2012-2014 yılları arasında Maliye Bakanlığı yaptı.

Dün kabinede yapılan değişikliğin ardından Maliye Bakanlığı görevini Gkikas Harduvelis'e teslim eden Sturnaras, daha önce geçici Pikramenos hükümetinde de Kalkınma ve Denizcilik Bakanlığı görevinde bulunmuştu.

Yunanistan'da Merkez Bankası başkanı ve başkan yardımcıları, banka yönetim kurulu tarafından önerilmelerinin ardından Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 6 yıl süreyle göreve atanıyor.