”Yunanistan'a yardım AB'nin çıkarına”

Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas, ülkede yaşanan krizin Yunanistan'a değil, Avrupa'ya ait olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Yunanistan'ın içinde bulunduğu krizden çıkması yolunda AB'nin destek vermesinin kendi çıkarına olduğunu söyledi.

Papulyas, 2. görev dönemi nedeniyle tebrikleri kabul ederken, gazetecilerin soruları üzerine de ekonomik kriz konusuna değindi.

"Sorunun Yunanistan'ın değil Avrupa'nın sorunu olduğunu" belirten Papulyas, çözümün de Avrupa'dan geleceğine dair iyimserliğini dile getirdi.

Yunanistan'ın desteklenmesi doğrultusunda mekanizma oluşturulmasında siyasi irade bulunduğunu vurgulayan Papulyas, "Sorun Yunanistan'a ait değil, Avrupa'ya ait" ifadesini kullandı.

Yunanistan'ın krizden çıkma çalışmaları karşısında Almanya Başbakanı Angela Merkel'in tutumunu da yorumlayan Papulyas, Alman Başbakan'ın da kendi sorunları olduğu, önümüzdeki dönemde yapılacak kritik seçimlerde lehine olacak bir şeye sahip olmak istediği değerlendirmesinde bulundu.   

IMF konusu

Öte yandan, Yunan basını, Başbakan Yorgo Papandreu'nun ekonomik sorunları çözmek üzere IMF'ye mi başvuracağı yoksa çözümü Avrupa'da mı arayacağına dair kesin kararını, 25-26 Mart'ta yapılacak AB zirvesinden çıkacak sonuçlara göre alacağını kaydetti.

Hükümetten birtakım yetkililerin ise IMF'ye başvurma olasılığının yüksek olduğu görüşünü savundukları belirtilirken, bu çerçevede Avrupa Merkez Bankası ve AB Komisyonu'nun ister istemez Yunan ekonomisine destek formülü bulacakları yorumu yapıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir