Yunanistan'ın bütçe performansına övgü

Euro Grubu Başkanı Juncker, "Yunan hükümetinin programı etkileyici ve beklentilerimizi aştı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan'ın bütçe açığını azaltma çabalarını överek, bu ülkenin mali konsalidasyon programının yolunda olduğunu söylediler.

Euro Grubu Başkanı Jean-Claude Juncker basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Yunan hükümetinin programı etkileyici ve beklentilerimizi aştı" dedi. Juncker, Yunanistan'ın 110 milyar Euroluk yardımın ikinci dilimini Eylül ayında alacağından emin olduğunu da belirtti.

AB Komisyonunun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn de, "Yunanistan'ın mali konsolidasyon programı ve yapısal reformları yolunda" diye konuştu.

Bütçe açığı yılın ilk yarısında yüzde 46 azaldı

Bu arada Yunanistan Maliye Bakanlığı, bütçe açığının yılın ilk yarısında yüzde 46 azaldığını açıkladı. Açıklamada, ilk verilerin geçen yılın ilk yarısında 17,8 milyar Euro olan bütçe açığının bu yılın aynı döneminde yüzde 46 azalışla 9,6 milyar Euro olduğunu gösterdiği kaydedildi.

Harcamalardaki kesintilerin hedefleri aştığı, ancak gelirlerdeki yükselişin ise hedefin altında kaldığı ifade edildi.

Yunan hükümeti geçen yıl gayri safi yurt içi hasılanın (GSYH) yüzde 13,6'sı seviyesindeki bütçe açığını bu yıl GSYH'nin yüzde 8,1'ine çekmeyi amaçlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir