Yunanistan'ın önündeki 3 engel

Yunanistan ile kreditörler arasında KDV, emeklilik ödemeleri ve şirket vergilendirmesi konularında görüş ayrılıkları devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan ile uluslararası kreditörleri arasında, dün gerçekleşen Euro Bölgesi liderler zirvesi sonrası, yeniden başlayan müzakerelerde görüş ayrılıklarının devam ettiği bildirildi. Bununla birlikte AB liderlerin, müzakerelerin yarın yapılacak zirve öncesinde, bu gece tamamlanmasını istedikleri ifade edildi. 

AB'den üst düzey bir yetkilinin verdiği bilgiye göre dün yapılan müzakerelerde çok fazla ilerleme sağlanamadı. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın bugün öğle saatlerinde AB Komisyonu Başkanı Juncker, ECB Başkanı Draghi ve IMF Başkanı Lagarde ile yapacağı toplantı öncesinde Yunanistan ile kreditörler arasında müzakereler KDV ve emeklilik reformları konularında sıkıştı. AB yetkilisi ayrıca, müzakerelerde şu ana kadar borç yeniden yapılandırmanın ele alınmadığını da vurguladı.

Anlaşmaya 3 engel 

Reuters'a konuşan bir AB yetkilisi, Yunanistan'la müzakerelerde KDV, emeklilik ödemeleri ve şirket vergilendirmesinin tartışma konusu olduğunu söyledi. Reuters’a konuşan bir AB yetkilisi Yunanistan Başbakanı Çipras’ın AB/IMF/ECB ile toplantısı öncesi Yunanistan ile kreditörleri arasında görüş ayrılıklarının sürdüğünü,  dün pek ilerleme kaydedilmediğini söyledi. Yetkili, KDV, emeklilik ödemeleri ve şirket vergilendirmesinin tartışma konusu olduğunu söyledi. AB yetkilisi, borç yeniden yapılandırmasının ele alınmadığını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir