Yunanistan'ın kreditörleri sonuçsuz ayrılıyor

Yunan hükümeti ve kreditörlerinin temsilcileri arasındaki kurtarma paketi müzakereleri özellikle toplu iş sözleşmesine ilişkin uzlaşmazlık sebebiyle sonuçsuz kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan hükümeti ve ülkenin kreditörlerinin temsilcileri arasındaki kurtarma paketine ilişkin müzakere turu sonuçsuz kaldı.

Maliye Bakanlığından edinilen bilgiye göre, sabahın erken saatlerine kadar süren toplantıların ardından Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası, Avrupa İstikrar Mekanizması ve Uluslararası Para Fonu (IMF) temsilcileri bugün başkent Atina'dan ayrılacaklar.

Kreditörler ve Yunan ekonomi yönetimi arasındaki en önemli anlaşmazlık konusu ise iş kanunu reformu oldu. Yunan yetkililer, özellikle IMF'nin talep ettiği toplu iş sözleşmelerinde kısıtlamalar ve daha kolay işten çıkarmayı içeren reformlar konusunda geri adım atmayacaklarını belirtti.

Öte yandan, mali göstergeler ve batık kredilerin mahkeme dışında çözümüne yönelik düzenlemeler konusunda ise büyük oranda uzlaşma sağlandığı ifade edildi.

Yunan hükümeti, geçen yıl imzalanan 86 milyar euroluk kurtarma paketi kapsamında talep edilen reformlara ilişkin ikinci gözden geçirme sürecini bu ay sonuna kadar tamamlayarak, 5 Aralık'taki Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısında ülkenin borcunun hafifletilmesine ilişkin kayda değer kararlar alınmasını hedefliyor.

Kreditörlerin temsilcileri ile görüşmelerin 28 Kasım'a kadar telekonferans yoluyla devam edeceği bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir