Yüz binler Mübarek'in gitmesini bekliyor

Yüz binler Mübarek'in gitmesi için cuma namazı çıkışı Tahrir meydanında yeniden toplandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Mısır'ın başkenti Kahire'deki Tahrir meydanında bir milyondan fazla göstericinin toplandığı bildirildi.

El Cezire televizyonu, Tahrir meydanında toplanan göstericilerin ülkenin milli marşını okuyarak Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in iktidarı bırakması yönünde sloganlar attığını duyurdu.

Televizyon haberinde, Tahrir meydanındaki göstericiler arasında sızan onlarca güvenlik görevlisinin kimliklerinin deşifre edildiği de belirtildi.

Zekazik'de binlerce göstericinin, Mühendisler bölgesinde 30 bin kişinin, Mensura kentinde 100 bin kişinin, İskenderiye de yarım milyon göstericin toplandığı ifade edildi.

Öte yandan, El Cezire televizyonu, muhalif lider Muhammed El Baradei ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa'nın da Tahrir meydanına geldiğini duyurdu

İmam: Özgür doğduk, özgür yaşayacağız

Cuma namazını kıldıran İmam Halid el Marakbi hutbesinde, "Özgür doğduk, özgür yaşayacağız. Zafere kadar sabırlı olmanızı istiyorum" dedi.

"Bizi temsil eden, taleplerimizi dile getiren bir partimiz yok. Müzakere etmek isteyen, buraya gelir, konuşuruz" diyen imam, cemaatle birlikte ölenler için gözyaşı döktü. Namaz sona erer ermez toplananlar Cumhurbaşkanı Mübarek için "defol, defol" sloganları attılar.

Tahrir meydanına gelen Savunma Bakanı Muhammed Hüseyin Tentavi de toplananlara ilk kez seslenerek, Mübarek'e atfen, "Size seçimde aday olmayacağını söyledi" dedi.

Meydana 14 yaşındaki oğluyla gelen reklam ajansı sahibi Ragıp adlı kişi, "Hepimiz Mübarek'in istifa etmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman iyi bir kişi ancak aynı sistem" diye konuştu.

  

Bedi'den Süleyman'a tam yetki veirlmesi çağrısı

Bu arada, Müslüman Kardeşler'in lideri Muhammed Bedi, Cumhurbaşkanı Mübarek'in iktidardan gitmesinden sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Süleyman ile diyaloğa hazır olduklarını bildirdi.

Bedi, Katar'ın El Cezire televizyon kanalına, Mübarek rejimine karşı başlayan halk isyanından sonra ilk kez yaptığı açıklamada, ayrıca geçiş dönemini idare edecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Süleyman'a tam yetki verilmesi çağrısı yaptı.

Muhammed Bedi, "Bu haksız, yolsuzluğa bulaşmış tiranın iktidardan gidişinden sonra ülkede reformları yürütmek isteyen kim varsa onunla diyaloğa hazırız" dedi.

     

 

Bu konularda ilginizi çekebilir