Zapatero: Kriz sona erdi

İspanya Başbakanı Zapatero, "İspanya ve euro bölgesini etkileyen borç krizinin sona erdiğine inanıyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, ABD'nin The Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan demecinde, "İspanya ve euro bölgesini etkileyen borç krizinin sona erdiğine inanıyorum" dedi.

euro ülkelerinde borç krizinin sona erdiği ve güven ortamının yeniden sağlandığına ilişkin mesajlar veren Zapatero, geçen aylarda finans piyasalarında meydana gelen çalkantılardan sonra aldığı derslerden birinin, "AB ekonomisi için sadece ortak para biriminin yeterli olmadığı" olduğunu ifade etti.

İspanya Başbakanı, "rekabeti teşvik etmek, dengeli bir ekonomik siyasi kararlar alınmasını sağlamak ve mali sistemde değişiklikler yapılması için büyük bir amaç birliği oluşturulması" gerektiğini vurguladı. Zapatero, yaşanan ekonomik krizden sonra "AB üyeleri içinde siyasi koordinasyona çok daha fazla ihtiyaç duyulduğunun" altını çizdi.

Zapatero ayrıca, İspanyol ekonomisinin bu yılki 1. ve 2. çeyreğinde olduğu gibi 3. çeyreğinde de Brüt İç Üretim'de küçülme beklemediğini kaydetti.

 Öte yandan, Japon kredi derecelendirme kurumu JCR'nin İspanya'nın notunu uzun vadede AAA'ya çıkartması, İspanyol hükümeti tarafından "iyi bir haber" olarak duyuruldu.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Elena Salgado, JCR'nin İspanya'nın kredi notunu yükseltmesini "Öyle görülüyor ki hükümet doğruyu yapıyor ve hükümetin politikaları piyasaların güvenilirliğini tekrardan elde etmesini sağlıyor" diye yorumladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir