Zarrab'dan sonra 4 Türk vatandaşına daha soruşturma

ABD'de İran kökenli Türk vatandaşı dört kişi İran'a yönelik yaptırımları ihlal etmekle suçlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

New York mahkemesi, aynı aileden Türk ve İranlı dört kişiyi İran'a karşı uygulanan Amerikan yaptırımlarının ihlali ile suçladı.

Açıklanan iddianameye göre Habibollah Zarei, Nesteren Zarei Deniz, Bora Deniz ve Abdullah Evren Erdem, İran devleti ve İran metal şirketleri adına yüz milyonlarca dolarlık ticari işlem yapmakla suçlanıyor.

Sanıkların üç İran şirketine büyük miktarlarda bakır ve çelik ihraç ve ithal etmek ve Amerikan bankalarından bu işler için en az 100 milyon dolar transferi için yardım ettikleri iddia ediliyor.

Dört sanık ayrı ayrı dörder kez, banka yolsuzluğu,  yaptırımları ihlal etmek, kara para aklama ve ABD'yi dolandırma nedeniyle suçlanıyor.

Savcılar, sanıkların hepsinin Türk uyruğuna sahip oldukları ancak Zarei ve Zarei Deniz'in İranlı olduğunu ve dört kişinin de Türkiye'de ikamet ettiklerini söylediler.

Habibollah Zarei, Nesteren Zarei Deniz'in babası ve Deniz ve Erdem'in kayınpederi oluyor. Bu yıl içinde ABD'de açılan ayrı bir davada İran ve Türk uyruğu taşıyan Reza Zarrab da tutuklanmış ve İran ve İran kurumları adına büyük çaplı ticari işlemler yapmakla suçlanmıştı.

Her iki davanın iddianameleri de savcı Preet Bharara tarafından hazırlandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir