Zuckerberg, ABD Kongresi'nde ifade verecek

Veri ihlali suçlamalarıyla sarsılan Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, 11 Nisan'da ABD Temsilciler Meclisi Ticaret Komisyonu'nda ifade verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'in,şirketin kullanıcı verilerinin korunmasıyla ilgili olarak 11 Nisan'da ABD Temsilciler Meclisi Ticaret Komisyonu'nda ifade vereceği açıklandı.

BBC'nin aktardığı habere göre Komisyon Başkanı Greg Walden ve komisyonun üyelerinden Frank Pallone Jr., Zuckerberg'in ifade vermeyi kabul etmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Walden ve Pallone Jr., "Komite toplantısı, tüketici verilerinin korunmasına yönelik sorunlara ışık tutması açısından önemli bir fırsat ve Amerikalıların internetteki kişisel bilgilerine neler olduğunu anlamalarına da yardımcı olacak" dedi.

Cambridge Analytica şirketinin 50 milyon Facebook kullanıcısının verilerini usulsüz kullandığının ortaya çıkması sosyal medya platformuna yönelik eleştirileri artırmıştı. Veri analiz şirketi, ABD'deki son başkanlık seçimlerinde Donald Trump'ın ekibiyle çalışmıştı.

Yaklaşık 2 milyar kullanıcısı olan Facebook, siyasetçilerin seçmenleriyle buluştuğu ana araçlardan biri. Facebook, Cambridge Analytica skandalının patlak vermesinden bu yana kullanıcı güvenini kazanmak için uğraşıyor.

Zuckerberg sessizliğini bozduZuckerberg sessizliğini bozdu

 

Bu konularda ilginizi çekebilir