'40 bin değil 100 bin öğretmen atanmalı'

Ağustosta yapılacak 40 bin öğretmen atamasının yeterli olmayacağını söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, 40 bin değil 100 bin öğretmen atamasının yapılması gerektiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ağustos ayında yapılacak 40 bin öğretmen atamasının yeterli olmayacağını vurgulayarak, "Ağustos ayında 40 bin değil, 100 bin öğretmen ataması yapılmalıdır" dedi. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptığı yazılı açıklamada, MEB’in en büyük probleminin siyasi müdahalelere açık bir bakanlık haline gelmiş olmasından kaynaklandığını belirterek, "Yılların tecrübesi ile oluşturulan, yönetici atama sisteminin bozulması, başlı başına bir problem haline gelmiştir. Siyasetin, tek yetkili olma isteği, yeni bir hastalık olmamakla birlikte, bu kadar tavan yaptığı bir devir görülmemiştir. Siyasetin bu onulmaz hastalığı bellidir ama garip olan, daha adil, daha insani bir düzenin mücadelesini vermesi gereken sendikaların, bilhassa, malum bir sendikaca, bu gayri adil sisteme çanak tutmasıdır. Daha da anlaşılmazı, bu adaletsizliğe teslim olmuş insanların, sayısının çokluğudur" ifadelerine yer verdi. 

Türk milli eğitiminin problemlerinin, yönetici atamalarıyla sınırlı olmadığını vurgulayan Koncuk şunları kaydetti: 

"Türk Eğitim Sen olarak, bu haksızlığın artık son bulmasını istiyoruz. Zorunlu hizmet süresini tamamlayan, söz konusu öğretmenlerden daha ne istenmektedir? Görevlerini bihakkın yerine getirmiş bu öğretmenlerimizin yer değiştirme istekleri hiçbir şart aranmadan yerine getirilmelidir. İl içi tayinlerde yer değiştirme isteği yerine getirilmeyen, aile bütünlüğünü bir türlü sağlamayan öğretmenlerin durumu yeniden değerlendirilmelidir. Mayıs ayında yapılan il içi tayinlerinin, norm güncellemesi yapılmadan yapılmış olması büyük bir haksızlıktır. O dönemde yeteri kadar yer açılmamış olması bu öğretmenlerin mağduriyet yaşamasına sebep olmuştur. 
Önümüzdeki günlerde yapılacak, tüm özür grubu tayinlerinde, daha önce yapılmış olan hataların tekrar etmemesini diliyoruz. Öğrenim özrü konusunda bakanlık inadından vazgeçmelidir. Öğrenim özrünü özür grupları içinden çıkarmak, MEB’in misyonu ile de bağdaşan bir tutum olamaz. Öğrenim özrü, tekrar özür grupları içine alınmalı ve MEB yüksek lisans ve doktora yapmanın önündeki tüm engelleri kaldırmalıdır. Okullarımızın, öğretmen açığı herkesin malumudur. İstanbul ilinde dahi, 2013-2014 eğitim öğretim yılında 11 bin ücretli öğretmen görevlendirilmiştir. Ülke genelinde ücretli öğretmen sayısının 65 bin olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla, Ağustos ayında yapılacak 40 bin öğretmen atamasının, ne eğitim öğretimimizin öğretmen ihtiyacını ne de ataması yapılmayan 350 bin öğretmenimizin beklentilerini karşılamayacağı açıktır. Okullarımızın öğretmen norm açığının 126 bin olduğunu açıklayan, bu ülkenin Milli Eğitim Bakanıdır. Bu sebeple, Ağustos ayında 40 bin değil, 100 bin öğretmen ataması yapılmalıdır."

Bu konularda ilginizi çekebilir