Çocukların başarısı 'çocuk üniversitesi'ile artırılıyor

OMÜ bünyesinde "çocuk üniversitesi" olarak kurulan OMÜÇEM, Çocukların başarısını artırıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde "çocuk üniversitesi" olarak kurulan Çocuk Eğitimi, Uygulama ve Araştırma Merkezinde (OMÜÇEM) bilim, sanat, kültür ve spor alanlarında çeşitli uygulamalı dersler alan çocuklara yönelik etkinlikler, geziler, laboratuvar çalışmaları, konferanslar ve çalıştaylar düzenleniyor. 

OMÜÇEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Gelen,  çocuk üniversitesinde geleceğin bilim insanlarını ve özgüvenini sağlamış çocuklar yetiştirmek istediklerini söyledi. 

OMÜ Kurupelit Yerleşkesindeki "çocuk üniversitesi"nin Avrupa'da 100'ün üzerinde, Türkiye'de ise sadece 7 üniversitede kurulduğunu belirten Gelen, "OMÜÇEM, çocuklar ve gençlerde meslek seçimini kolaylaştırmayı, kendilerini tanıma ve yönetmeye yardımcı olmayı, öğrencilerin bir alanda daha detaylı ve derinlemesine bilgi sahibi olmalarını sağlamayı, insan sermayesini etkili kullanmayı ve düşünme becerilerini artırmayı hedefliyor" dedi. 

Gelen, OMÜÇEM'in ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik her türlü bilim, sanat, kültür ve spor alanlarında çeşitli uygulamalı dersler, etkinlikler, geziler, laboratuvar çalışmaları, konferanslar ve çalıştaylar düzenlediğini ifade etti. 

Eğitim OMÜ öğretim üyelerince veriliyor 

Çocuk üniversitesinde eğitimlerin OMÜ öğretim üyelerince verildiğini vurgulayan Gelen, şunları kaydetti: 

"Çocuk üniversitesi, öğrencilerimize meslek seçimi, bir alanda daha detaylı ve derinlemesine bilgi sahibi olma, onları yönlendirme, basit mesleki tecrübeler yaşatma, bireylerin kendini tanımalarını sağlama, geliştirme ve gerçekleştirmesine katkıda bulunmaları açısından olumlu bir etkiye sahip.  Çeşitli etkinlik ve kurslar doğrudan doğruya üniversite öğretim elemanlarımız tarafından ve üniversitenin mekanları içinde veriliyor.  Çocuklara fen bilimleri ile tanışma, deneylerle fizik, İngilizce, ebru sanatı, temel web tasarımı, satranç, yan flüt, robot yapımı, karikatür, zeka ve akıl oyunlarıyla ilgili eğitimler veriyoruz. Çocuk üniversitesi ile çocukların başarısını artırıyoruz." 

Yrd. Doç. Dr. Gelen, çocukları küçük yaşta üniversiteye hazırlamak için çalıştıklarına dikkati çekerek, isteyen bütün çocukların OMÜÇEM'e katılabileceğini sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir