DTÖ'nün yarışmasında dünya 2'ncisi oldular

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi takımı, ELSA Dünya Ticaret Örgütü Hukuku Farazi Mahkeme Yarışması'nda dünya ikincisi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Avrupa Hukuk Öğrencileri Derneği'nin (ELSA) Dünya Ticaret Örgütü desteği ve işbirliğiyle düzenlediği DTÖ Hukuku Farazi Mahkeme Yarışması'nda dünya ikincisi oldu.

22 üniversitenin katıldığı İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen ve Türkiye'den ilk kez bir üniversitenin katıldığı yarışmada Bilgi Hukuk Fakültesi takımı, dünyaca ünlü üniversiteleri eleyerek Büyük Final'de Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile karşılaştı.

Karşılaşma sonucu Bilgi ekibi dünya ikinciliğinin yanısıra "Gelişmekte Olan Bir Ülkeyi Temsil Eden En İyi Takım" ödülünün de sahibi oldu.

Harvard Hukuk Fakültesi ve uluslararası kuruluşlardan teklif

DTÖ Kürsüsü Profesörü ve Başkanı, Bilgi Uluslararası Ticaret ve Tahkim Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü Yrd. Doç. Dr. Pınar Artıran, uluslararası ticaret alanında büyük önem taşıyan yarışmaya Türkiye'den ilk kez bir üniversitenin katıldığını belirtti.

Bu başarının Bilgi ve DTÖ arasında yıllardır süren güçlü işbirliğinin bir meyvesi olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Artıran, amaçlarının Türkiye'nin uluslararası ticaret ve yatırım alanında ihtiyaç duyabileceği yetkinlikte uzmanların yetiştirilmesi olduğunu vurguladı.

Ayrıca, yarışmada büyük başarı gösteren öğrencilerinin Harvard Üniversitesi'nde yüksek lisans, DTÖ Temyiz Organı'nda ve Brüksel'deki önemli hukuk bürolarında staj yapmaya ilişkin teklifler de aldıklarını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Artıran, "Bu başarının ülkemiz adına çok önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

"Uluslararası ticaret kültürünün yerleşmesine katkı yapıyoruz"

"2010-2015 yılları arasında DTÖ ve TC Ekonomi Bakanlığı işbirliğiyle yürüttüğümüz, Orta ve Doğu Avrupa, Orta Asya ve Kafkaslar bölgesindeki dış ticaret bürokratlarına verdiğimiz Bölgesel Dış Ticaret Politikası Eğitimi ile uluslararası ticaret hukuku alanında çalışmalarımıza başladık" diyen Yrd. Doç. Dr. Artıran sözlerini şöyle sürdürdü:

"DTÖ tarafından Türkiye'de ilk kez İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne 2014 yılında verilen DTÖ Kürsüsü ünvanına istinaden, Uluslararası Ticaret ve Tahkim Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezimiz aracılığıyla, ülkemizde ve bölgemizde uluslararası ticaretin, DTÖ kuralları ve hukuku kültürünün yerleşmesine katkıda bulunuyoruz. Bu doğrultuda, Türkiye'de uluslararası ticaret konusunda teknik bilgi kapasitesi artırımı ve uzman yetiştirilmesini sağlama görevimizi yerine getirmeye kararlıyız."