DÜNYA'dan 100 okula mini kütüphane

Dünya Education tarafından yürütülen sosyal bağış hareketi kapsamında Türkiye’nin farklı şehirlerinden 100 okula mini kütüphane kuruldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

17 yıldır faaliyet gösteren ve 1100’den fazla okula eğitim kitapları dağıtımı gerçekleştiren Dünya Education, sosyal sorumluluk kampanyaları ile de adından söz ettirmeye devam ediyor. Türkiye’nin önde gelen eğitim markalarından biri olan Dünya Education, bu yeni sosyal sorumluluk çalışması ile giderek azalan kitap okuryazarlığını artırmak için okullar ile iş birliğine gidiyor.

Geçtiğimiz yıl UNICEF iş birliği ile tüm eğitim kitaplarının satışlarından elde edilen gelirden çocuklara pay ayrılmasını sağlayan Dünya Education, şimdi de “Her Okula Mini Kütüphane” kampanyası ile okullardaki kütüphanelerin kitap zenginliğini artırıyor.

Zehra Koleji

Kitap Saati Uygulaması Yapıyoruz

Kampanya kapsamında kitap bağışında bulunulan Özel Zehra Okulları İngilizce Eğitim Koordinatörü Keziban Şarkbülbülü, Dünya Education tarafından başlatılan bu kampanyanın öneminin çok büyük olduğunu vurgulayarak, “Çocukların okuma alışkanlıklarına katkıda bulunmak, dünyaya katkıda bulunmak demektir. Okumaya değer veren kişilerin dünyaya değer vereceği aşikardır. Bu nedenle bu kampanyayı başlatan ve her okula mini bir kütüphane kurmayı hedefleyen tüm okuma sevdalılarına teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerin kitaba olan ilgisini artırmak için DÜNYA Mini Kütüphane’nin çok değerli olduğunu kaydeden Şarkbülbülü, “Okulumuz okumaya değer veren bir okuldur. Her gün derslerden önce yarım saat kitap okuruz. Haftanın iki günü İngilizce diğer 3 günü ise Türkçe kitap okuma saati uygulaması yapmaktayız. Okulumuz için Dünya Mini Kütüphane’nin yeri bu yüzden ayrı önem taşımakta” diye konuştu. Zehra Okulları'nın öğrencilerini okumaya teşvik etmek için farklı yöntemleri olduğunu da söyleyen Şarkbülbülü, “Örneğin ‘Boyum Kadar Kitap Okuyorum’ başlığı ile öğrencilerimiz bir ay içinde yaklaşık 30 kitap okudular. Sonrasında öğrencilerimize hediyeler ve madalyalar vererek onların okuma sevdalarına katkıda bulunmaya çalıştık. Ve bu tür okumayı teşvik edici etkinliklerle öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarını zinde tutmaya çalışıyoruz” dedi.

Barbaros Hayrettin Paşa Lisesi

Okumak başarıyı artırıyor

Tarhan Koleji Müdürü Selda Arın, okuma oranlarının yüksek olduğu ülkelerde başarının daha da arttığını belirterek şöyle dedi: “Okuma kültürü, ülkelerin gelişmişlik düzeyleri ile doğrudan ilintili önemli göstergelerden biri. Yapılan araştırmalara göre en çok kitap okuyan yaş grubunu çocuklar oluşturuyor. Günümüz ebeveynleri ve okullar kitap okuma alışkanlığını oluşturmak ve devamlılığını sağlamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak batılı toplumlardaki kitap okuma oranıyla bizim ülkemizdekini karşılaştırdığımızda ne yazık ki epey geride kalıyoruz. Bu anlamda teknolojinin de gelişmesiyle artık elimizin altında bulunan kitaplarla artması beklenen okuma oranının geçmiş yıllara oranla hatırı sayılır bir gelişme kaydetmediğini düşünüyorum.”

Dünya Education tarafından başlatılan Her Okula Dünya Mini Kütüphane kampanyasının çok anlamlı ve önemli bir proje olduğunu belirten Arın şöyle devam etti: “Dünya Mini Kütüphane kapsamında gönderilen kitaplar her yaş grubunun ilgi göstereceği türden kitaplar. Kütüphanemizde 'Dünya Mini Kütüphane' köşesi oluşturduk ve bu kitaplarla ilgili 'Dünya Kitap Okuma Yarışması' düzenlemeyi düşünüyoruz.”

Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu 

Eğitimde kalite Dünya Education ile gelişecek

Sosyal medya, anlık mesajlaşma, televizyon ve diğer kaynaklar gençlerin okuma kültürünü değiştiriyor. Daha az okuyan çocukların kelime dağarcıkları giderek ve doğru cümle kurma yetenekleri köreliyor. Bu sorunun çözümü ise oldukça basit. Çocuklarımızın çok daha fazla kitap okuması ve okudukları kaynakların çeşitli olması gerekiyor. Kitap okuyarak büyüyen nesil araştırmaya, karşısındakini daha iyi anlamaya ve birlikte yaşama kültürü oluşturmaya daha yatkın oluyor. Dünya Education eğitim dünyasının önemli bir paydaşı olarak sosyal sorumluluklarının farkında. Halen devam etmekte olan UNICEF işbirliği ile tüm çocukların eğitimine katkı sağlayan Dünya Education, her okula mini kütüphane bağışı kampanyasında ise 100 okula ulaştı.

Sultan Fatih Koleji